Sæsonstart i fuld galop

Sæsonstart for klubåret 2021 – 2022, onsdag den 25. august 2021

Fælles arrangement for Odense- og Odin Y´s Men's Club

Hestevognstur til Enebærodde mellem himmel og hav

Så er vi i gang igen – I år blev sæsonstarten lidt anderledes end vanligt bl.a. på grund af den lange periode med Corona. Præsidiet havde valgt Guds frie natur – både som kirkerum og oplevelses- og samlingsrum for vores fælles sæsonstart.

De allerfleste af os oplevede lidt støvregn på køreturen op til Enebærodde, men naturligvis var det overstået ved ankomsten, og vi kunne stige på de to fremkørte hestevogne i tørvejr. Det danske vejr er lunefuldt, så man bliver bare så glad, når det arter sig, og det viser sig fra sin gode side. Himlen var malerisk med skyer i alle former og gråtoner fra hel lyst til truende gråsort, men den blå himmel og solen var der også plads til.

Mødetidspunktet var fremskudt en halv time, da en af de smukke islandske heste var ny i ”jobbet” og måske fik brug for lidt længere pause mellem køreturene. Køreturen gik fra parkeringspladsen og ud til jagthytten, der ligger næsten helt ude ved fyret for enden af Enebærodde. En smuk køretur i godt selskab indenbords og med Odense Fjords strandenge på den ene side af vognene og Kattegat på den anden. Vi sad der i vognene og kunne bare trække indtrykkene til os fra landskaberne, der roligt bevægede sig forbi os – strandengene med den gråblå malurt og de andre strandplanter og fugle, der har deres levesteder her. Efterårets fugletræk ser vi ikke endnu, men de kommer – og til Kattegatsiden det store hav, der denne onsdag eftermiddag gav bølgeskvulp ind mod strandkanten. De fire smukke heste trak roligt vognene fremad styret af to kuske på hver sin vogn. Odden er 6 km lang, så det er en fin køretur med rig mulighed for at åbne alle sanser og samle indtryk fra naturen omkring os.

Vel fremme ved jagthytten fik vi en halv times tid til at gå lidt omkring på egen hånd, inden vi blev samlet omkring langbordet inde i jagthytten. Her fik vi serveret en bid mad med drikkelse, alt imens Bjarne Kim Pedersen fortalte skrøner fra Enebærodde.

Odenseklubben stødte til os og fik plads omkring bordet og Sognepræst Carsten Dybkjær holdt en kort andagt indledt med salmen: Op al den ting, som Gud har gjort, hans herlighed at prise! Andagten var bygget op omkring Guds skaberværk og vores fælles ansvar for at passe på det.

Mættet af indtryk – gennem gode ord og naturoplevelser vendte vi tilbage til udgangspunktet på P-pladsen – kunne hilse af og takke for en god start på Y`s Men sæsonen 2021-22.

Anne Marie Sørensen, Odin Y's Men's Club