Pressemeddelelse                                   6. april 2022

 

Forårsrengøring i Næsby

Snart kan vi glæde os over forårsgrønne vejkanter og fællesarealer i Næsby. Det skal ikke forstyrres af papir, plast, flasker, cigaretskod m.m.

Det er der stor enighed om hos FDF Odense 11 Næsby, Næsby Kirke og Odin Y’s Men’s Club v/ Næsby Kirke, som i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Odense Kommune havde arrangeret affaldsindsamling søndag formiddag den 3. april.

Solen skinnede, og humøret var højt, da børn og voksne fik udleveret deres ruter og drog afsted med affaldsposer og gribetænger iført gule veste.

Efter et par timer kunne resultatet gøres op. Næsten 50 kg affald var fjernet fra bydelens grønne arealer. Dagen sluttede med fællesspisning i Næsby Sognegård, hvor

Superbrugsen i Næsby havde sponsoreret pølser og brød. 

For Odin Y’s Men’s Club’s vedkommende er arrangementet en del af et verdesomspændende projekt kaldet ”Week4Waste”, hvor 27.000 personer i 1.500 klubber fordelt i 71 lande arrangerer affaldsindsamling.

I Danmark har vi forholdsvis ren natur sammenlignet med en række andre lande. Men det har stor betydning og symbolværdi, at man kan støtte hinanden på tværs af landegrænser og på den måde stå sammen i kampen for en renere natur.

 

Med venlig hilsen

Mikael Ryder

Odin Y's Men's Club, Odense

 

Billedtekst: 
Julie og Rasmus fra FDF Odense 11 Næsby glæder sig over det fine resultat efter affaldsindsamlingen i Næsby